3 originale Flos lamper

Blog

Siden sin tilblivelse i 1962 har det italienske designfirma Flos skabt verdenskendte lampedesigns, der er tidsløse, smukke og funktionelle. Igennem årtier har lampedesign firmaet arbejdet for at designe lamper med udgangspunkt i pæren. En Flos lampe bør derfor ses ligesom en blomst, der blomstrer, når lyset kommer, dvs. når pæren tændes. Derfor er det kun passende at ordet Flos betyder “blomst” på latin. Flos var desuden med til at ændre vores opfattelse af en lampe, fra blot at være funktionel til at have en kunstnerisk funktion. 

Her er 3 af nogle af de første Flos lamper, som Flos designede i 1960’erne. Køb din ynglings Flos lampe, inklusiv de 3 originale, hos design webshoppen Casanova Furniture. 

Den originale Flos lampe: Arco fra 1962

Den ikoniske Flos gulvlampe Arco blev designet i 1962 af de italienske designere Achille Castiglioni og Pier Giacomo Castiglioni. Denne Flos lampe er designet med en smuk og solid marmorfod, en smukt poleret stang i rustfrit stål samt en poleret skærm, der kan drejes i vilkårlige retninger. Derudover kan selve buen (stangen) også justeret, så den bliver større eller mindre. I dag er dette nok en af de mest solgte Flos lamper. 

Den originale Flos bordlampe: Snoopy fra 1967

Ligesom Flos gulvlampen Acro, blev den originale Flos bordlampe Snoopy også designet af de italienske designere Achille Castiglioni og Pier Giacomo Castiglioni, men først i 1967. Formen af den ikoniske Flos lampe minder måske lidt om et cykelsæde med en smuk marmor fod og en lampeskærm af sort eller grøn metal. Lampen giver et flot og direkte lys, der er perfekt til læsning. Snoopy lampen er desuden dæmpbar ved hjælp af touch. 

En original Flos gulvlampe: Toio fra 1962

I 1962 introducerede designerne Achille og Pier Castiglioni os også til den prisvindende Flos gulvlampe Toio. Denne unikke lampe er inspireret af en billygte. Lampen giver et fint inddirekte lys, der er perfekt til oplysning af et mørkt hjørne. Derudover kan lampens højde nemt justeres og lampen kan fås i farverne sort, hvid og rød. Den ikoniske lampe har et minimalistisk udtryk med synlige ledninger og en synlig pære.  

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Blog
Tips til køb af et havemøbelsæt

Del med dine venner… Facebook Twitter Linkedin email Pinterest Glæden som et havemøbelsæt kan skabe bør ikke undervurderes. Et havesæt kan samle folk. Det skaber et fælles rum, hvor vi kan dele sommerens hyggeligste øjeblikke. Med et havesæt kan du nyde de sene sommeraftener sammen med din familie eller dine …

En ældre hund kigger væk
Blog
Din ældre hund har brug for en god hundeseng

Del med dine venner… Facebook Twitter Linkedin email Pinterest Det er aldrig rart at se sin trofaste følgesvend og bedste ven på fire ben blive gammel. Det kan være svært at se, at din elskede hund ikke længe har den samme energi, den havde som hvalp. Der er dog en …

En rød Ferrari
Blog
Få råd til en Ferrari med leasing

Del med dine venner… Facebook Twitter Linkedin email Pinterest Der findes ikke noget mere blæret end at køre rundt i en Ferrari – og for langt de fleste af os, er det en luksus, som vi sandsynligvis aldrig kommer til at opleve. Men er du alligevel så opsat på at …