Det skal du vide, før du besøger en kiropraktor

Blog

En kiropraktor kan hjælpe med smerter og nedsat funktion i kroppens muskler og led. Oftest vil personer opsøge en kiropraktor hvis de har smerter i nakke og ryg. Også hovedpine og diverse skader fra hårdt fysisk arbejde – eller stillesiddende kontorarbejde kan være gode årsager til, at besøge netop en kiropraktor.

Hvornår gavner en kiropraktor

En kiropraktor arbejder på en kiropraktisk klinik. Det er muligt for alle at opsøge kiropraktorer – også uden henvisning fra læger. Netop kiropraktoren har en uddannelse der gør dem i stand til, på egen hånd, at undersøge og finde skader og dertilhørende muligheder for behandling. Det er også kiropraktorens ansvar at henvise dig videre, hvis ikke din skade eller smerte er opstået indenfor kiropraktorens fagområde.

Det er oftest muligt at få tilskud i en eller anden form. I visse tilfælde kan sygesikring fra det offentlige eller sundhedsforsikringen via arbejdet dække en del – hvis ikke det hele. Det kan være en god idé at høre nærmere om dette, i forbindelse med henvendelsen, da der kan være mange penge at spare hos kiropraktoren. 

Hvordan foregår selve konsultering hos kiropraktoren?

Som hos lægen, tandlægen og mange andre, starter selve konsultationen ofte med en regulær samtale. Her spørger kiropraktoren ind til dit problem, dit helbred samt eventuelle løsningsforsøg og potentielle årsager til skaden. Som en del af konsultationen kan det være en god idé, at have klarlagt potentielle årsager til hvorfor skaden er sket. Har du mulighed for at kortlægge hvor længe det har stået på, er dette ligeledes en god idé.

Efterfølgende vil kiropraktoren ofte undersøge problemet via forskellige bevægelser samt muligheden for røntgen og- eller ultralydsscanninger. Afslutningsvis vil det oftest være muligt at klarlægge behovet for behandling, samt hvad du som patient skal forvente i forhold til forløbet og det endelige resultat.

Overvejende er kiropraktorer godt uddannede, hvorfor de i mange tilfælde kan være behjælpelige med konkrete løsningsforslag, behandling samt øvelser du kan udføre selv. Hertil hvad du skal være opmærksom på og undgå, for at løse problemet hurtigst muligt. Er kiropraktoren ikke i stand til at behandle dig, så vil de istedet henvise dig til den fagperson, de mener er i stand til at udføre den korrekte behandling i dit individuelle tilfælde.

Sort hund bliver vasket af en professionel hundefrisør
Blog
Den bedste pleje til din hund: Hundeshampoo og balsam

Del med dine venner… Facebook Google Twitter Linkedin Email Pinterest Som hundeejer ved jeg, hvor vigtigt det er at holde vores firbenede venner rene og velplejede. Jeg har prøvet mange forskellige produkter gennem årene, men jeg har fundet nogle favoritter, der virkelig gør en forskel. I dette blogindlæg vil jeg …

5 forskellige hundemad
Blog
Få optimal ernæring til din hund med HIKE hundefoder

Del med dine venner… Facebook Google Twitter Linkedin Email Pinterest Når det kommer til at sikre, at vores firbenede venner får den bedst mulige ernæring, er HIKE hundefoder et fremragende valg. HIKE er et dansk mærke og har et bredt udvalg af hundefoder, der er designet til at imødekomme alle …

Blog
Fodboldmål til Haven – Gør Din Baghave til et fodboldparadis

Del med dine venner… Facebook Google Twitter Linkedin Email Pinterest Drømmer du om at omdanne din baghave til et fodboldparadis, hvor sjov, motion og familiehygge går hånd i hånd? Overvej at tilføje et fodboldmål til din have! Fodboldmål er ikke kun for de professionelle baner; de kan også være en …