Det skal du vide, før du besøger en kiropraktor

Blog

En kiropraktor kan hjælpe med smerter og nedsat funktion i kroppens muskler og led. Oftest vil personer opsøge en kiropraktor hvis de har smerter i nakke og ryg. Også hovedpine og diverse skader fra hårdt fysisk arbejde – eller stillesiddende kontorarbejde kan være gode årsager til, at besøge netop en kiropraktor.

Hvornår gavner en kiropraktor

En kiropraktor arbejder på en kiropraktisk klinik. Det er muligt for alle at opsøge kiropraktorer – også uden henvisning fra læger. Netop kiropraktoren har en uddannelse der gør dem i stand til, på egen hånd, at undersøge og finde skader og dertilhørende muligheder for behandling. Det er også kiropraktorens ansvar at henvise dig videre, hvis ikke din skade eller smerte er opstået indenfor kiropraktorens fagområde.

Det er oftest muligt at få tilskud i en eller anden form. I visse tilfælde kan sygesikring fra det offentlige eller sundhedsforsikringen via arbejdet dække en del – hvis ikke det hele. Det kan være en god idé at høre nærmere om dette, i forbindelse med henvendelsen, da der kan være mange penge at spare hos kiropraktoren. 

Hvordan foregår selve konsultering hos kiropraktoren?

Som hos lægen, tandlægen og mange andre, starter selve konsultationen ofte med en regulær samtale. Her spørger kiropraktoren ind til dit problem, dit helbred samt eventuelle løsningsforsøg og potentielle årsager til skaden. Som en del af konsultationen kan det være en god idé, at have klarlagt potentielle årsager til hvorfor skaden er sket. Har du mulighed for at kortlægge hvor længe det har stået på, er dette ligeledes en god idé.

Efterfølgende vil kiropraktoren ofte undersøge problemet via forskellige bevægelser samt muligheden for røntgen og- eller ultralydsscanninger. Afslutningsvis vil det oftest være muligt at klarlægge behovet for behandling, samt hvad du som patient skal forvente i forhold til forløbet og det endelige resultat.

Overvejende er kiropraktorer godt uddannede, hvorfor de i mange tilfælde kan være behjælpelige med konkrete løsningsforslag, behandling samt øvelser du kan udføre selv. Hertil hvad du skal være opmærksom på og undgå, for at løse problemet hurtigst muligt. Er kiropraktoren ikke i stand til at behandle dig, så vil de istedet henvise dig til den fagperson, de mener er i stand til at udføre den korrekte behandling i dit individuelle tilfælde.

Blog
Forny garderoben med lækre sommeroutfits

Del med dine venner… Facebook Twitter Linkedin email Pinterest Sommeren er bestemt ikke over endnu. Derfor er det ikke for sent at spice garderoben op med et par lækre sommer styles. Sommeren har virkelig været god ved os i år, og det ser ikke ud til at det stopper. Sol …

Blog
Sådan vælger du den rigtige fiskestang

Del med dine venner… Facebook Twitter Linkedin email Pinterest Fiskeri er noget, som mange dyrker. Det kan være en hobby, der giver meget igen. Men det er også en hobby, der kræver lidt fra dig. Du er blandt andet nødt til at sørge for, at du har alle de rigtige …

Blog
Forkæl dine smagsløg med lækkert te

Del med dine venner… Facebook Twitter Linkedin email Pinterest De fleste kender til scenariet: Efter nogle begivenhedsrige sommermåneder, som sikkert har budt på en lækker sommerferie, vender efteråret relativt hurtigt tilbage – i hvert fald på vores breddegrader. Men selvom du måske hurtigt længes efter de lyse sommermåneder, byder efterårsmånederne …