Foderbræt til haven

Blog

Foderbrætter

I Danmark har vi tradition for at have rigtig mange flotte havefugle. De fleste af os kender – og ser også i ny og næ – solsorte, musvitter, gråspurver, tyrkerduer, skovduer osv. Men det er ikke alle, som er så priviligeret, at have alle disse flotte fugle ude foran deres køkken- eller stuevindue. Men det er der heldigvis råd for. Man kan nemlig tiltrække mange af disse fugle – og mange andre – ved bl.a. at lægge et foderbræt, et foderhus eller foderautomat op med fuglefoder på. Her i indlægget vil vi gøre dig meget klogere på, hvordan du tiltrækker flere fugle til haven.

Få en fuglevenlig have

Hvis man er interesseret i at tiltrække flere fugle til haven, så må man proaktivt gøre, så haven bliver mere fuglevenlig. De allerfleste fugle, som besøger vores haver, er faktisk skovfugle. Det betyder, de elsker forskellige høje træer, frugttræer, buske, åbne græsarealer samt stedsegrønne træer og buske. De stedsegrønne buske og træer er ydermere fantastiske at have til fuglene om vinteren, da de kan gemme sig for rovfugle i disse, og derudover er det gode ynglesteder om foråret. Frugttræer som æble-, pærer- og kirsebærtræer virker endvidere meget tiltrækkende for havefuglene på grund af frugterne.

Det er også en rigtig god idé at have mange blomster i sin have. Dette skyldes, at blomster har en masse nektar i sig, som tiltrækker insekter, og disse insekter er også en fødekilde for havefugle.

Sæt foderbrætter op

Udover at man selvfølgelig skal have en indbydende have til fugle, så er det også vigtigt at fodre havens fugle – især i de kolde måneder om vinteren hvor frosten kan være hård. Man skal eksempelvis ikke kaste fuglefoder på jorden, da det dels kan tiltrække rotter, men dels kan det også gøre fuglene syge. Ved at kaste fuglefoder på jorden, er der stor sandsynlighed for at fuglene klatter på fuglefoderet, og på den måde kan fuglefoderet lige pludseligt udgøre en smittefare. I stedet bør man fodre fuglene ved hjælp af et funktionelt foderbræt eller en foderautomat, så fuglene ikke står og klatter på maden, imens de spiser.

 

Foderautomater er faktisk rigtig smarte, da fuglene – ved hjælp af siddepinde – kan sidde og spise af foderet, uden at de går rundt i det. Derudover kan man nemt fylde nyt fuglefoder i, når foderautomaten er tømt. Man kan eventuelt også udskifte siddepindene, så man selektivt kan vælge, om man kun vil have små eller store havefugle. I forbindelse med at man fodre fuglene, skal man også altid huske at stille rent vand i umiddelbar nærheden af, hvor man fodrer fuglene. Derudover skal man også altid huske at have rent vand i umiddelbar nærheden af, hvor man fodrer fuglene.  

Hvis man vil have yderligere råd og vejledning angående fugle i haven, så ligger der bl.a. en yderst kompetent have-webshop, Hokuskrokus, ved Viborg, som har styr på, hvordan man får flere fugle i sin have. Jeg har bl.a. handlet mange nyttige ting til haven hos dem i sin tid – de har altid et stort og lækkert udvalg af haveredskaber.

Låsesmed
Blog
Hvad laver en låsesmed? 

Del med dine venner…FacebookGoogleTwitterLinkedinEmailPinterestEn låsesmed er en person, der beskæftiger sig med at reparere, installere og vedligeholde låse. De fleste låsesmede udfører også nøglekopiering, udskiftning af låsecylindre og andre tjenester, der vedrører adgang, sikring, åbning og aflåsning. Låsesmede har typisk en baggrund i mekanik eller elektronik, og de fleste låsesmede …

Algebehandling af træterrasse
Blog
Forstå de forskellige typer af algebehandling 

Del med dine venner…FacebookGoogleTwitterLinkedinEmailPinterest ​​​Der findes flere forskellige typer af algebehandling. Fælles for netop algebelægninger, mos og skidt er, at de både er grimme og til gene, men også at de kan være til skade for tag og fliser når frosten bider. Uønskede alger og grønne pletter på dine vinduer, dit …

Blog
Forny garderoben med lækre sommeroutfits

Del med dine venner…FacebookGoogleTwitterLinkedinEmailPinterestSommeren er bestemt ikke over endnu. Derfor er det ikke for sent at spice garderoben op med et par lækre sommer styles. Sommeren har virkelig været god ved os i år, og det ser ikke ud til at det stopper. Sol og varme skyller ind over Danmark, …