Mesterværket fra Secto

pendlen fra secto hængende i min stue
Blog
Del med dine venner...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest

Seppo Koho er mastodonten bag det eksklusive skandinaviske designerlampe brand Secto, der kombinerer det rustikke med et enkelt og tidløst design. En lampe fra Secto er ikke blot en genstand i dit hjem, men en afspejling af elegance, minimalisme og ikke mindst et udtryk for din personlighed. Secto laver nogle eminente lamper, som jeg blev forelsket i ved første øjekast. I over 20 år har den finske producent præsenteret nye flotte lampeserier gang på gang, og af de mest bemærkelsesværdige kan nævnes Secto Octo 4240, Atto 5000, Victo 4250, Puncto 4203 og Secto 4200.

Når du køber en lampe fra Secto, så får du ikke blot god belysning og et flot design, men et stykke unikt håndværk, hvor kvaliteten har været i højsædet fra dag ét under produktionen.

Jeg ejer allerede et par Secto lamper, som jeg i sin tid har købt hos AndLight / &light, der i øvrigt har en masse spændende tilbud på designer lamper fra de allermest prominente aktører i branchen. Jeg gennemgår et af deres største mesterværker herunder, så må vi se om I kan gætte, hvilken farve jeg har købt pendlen i.

Secto Octo 4240

Lampeserien Octo 4240 fra Secto der fås i både birk, valnød, hvid og i sort er nok en af de mest adelige pendler, som jeg har set igennem min tid. Der er ingen tvivl om, at der er kræset om detaljen på dette lille mesterstykke, og det er ikke for sjov, at det er blevet en sand publikumsfavorit i de danske hjem. Farvetemaerne går igen på de fleste af Secto lamperne, hvor valnød og birk er de mest populære og med god grund, da de kan pryde indretningen i enhver bolig. I min optik passer pendlen perfekt ind i fx stuen, gangen eller henover spisebordet. Du får en helt fantastisk og rolig belysning, der giver en hyggelig og afslappet atmosfære i dit rum. I langt de fleste tilfælde vil en pendel være det oplagte valg til stuen eller spisebordet, hvorimod en loftslampe efter min mening er mere passende ind i fx en entree, badeværelse, gang og lignende. Effekten af lyset bliver markant anerledes, og den får ikke det udtryk, som jeg føler en pendel kan give mine rum.

Octo 4240 er designet til den nymoderne boligentusiast, der gerne vil skille sig ud, men uden at det bliver for meget af det gode. Trods den karismatiske belysning og lampeskærm, så formår Secto at fastholde et meget enkelt og minimalistisk design – det gælder i øvrigt alle deres lamper.

Se hele Secto Octo 4240 serien hos Andlight her: https://andlight.dk/shop/secto-octo-4240-498c1.html

Jeg har lavet et lille overblik over deres forskellige lampemodeller, og herunder ser du se de fine pendler illustreret i deres respektive farver: valnød, hvid, sort og birk.

 

Hvilken farve du bør vælge afhænger af, hvordan resten af dit hjem ser ud. Belysning er måske den vigtigste faktor i forhold til, at kunne skabe et bestemt udtryk i sin boligindretning, men en hvid lampe passer ikke ind, hvis du fx har hvidt bord, skabe og vægge. Så du skal i høj grad overveje, hvordan dit nuværende rum ser ud, eller hvordan det skal se ud på sigt. Det kan jo sagtens være det ikke kun er en lampe, som du er på udkig efter, men også andre nye møbler i det kommende år.

Personligt er jeg selv gået med Octo 4240 i valnød, da jeg synes den skaber en romantisk glød i min stue. Du kan se hvordan den ser ud her:

pendlen fra secto hængende i min stue

Hvad byder Secto ellers på

Som sagt har Secto et langt større udvalg end man lige tror, men de har jo trods alt også været i gang i småt 20 år. Deres lampeserie Secto Atto 5000 er en anden fantastisk pendel, som minder meget om Octo. Atto 5000 velegner sig til større rum end Octo 4240 i min optik, da Octo er en smule mere intim.

Derudover findes der også en masse fine bordlamper og væglamper fra Owalo 7020 og 7030 serierne. Farverne matcher de andre lamper fra Secto, og kan derfor kombineres, så du får en rød tråd i din indretning. Se de matchende bordlamper og væglamper i valnød nedenfor:

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har allerede skrevet dem på ønskelisten her til jul! De vil passe perfekt ind til min stue, og gå hånd i hånd med pendlen.

Hvad synes I om Secto og deres lamper?

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anders Bircow arbejdsglaede
Blog
Øg arbejdsglæden med et spændende foredrag

Del med dine venner…De fleste arbejdspladser har temadage, hvor der kommer en person udefra og underviser eller holder foredrag. Formålet er at give medarbejderne nogle nye kompetencer, men også at gøre medarbejderne gladere. De seneste år er foredrag på temadage blevet utroligt populært rundt om i de danske virksomheder, men …

mørk vinteraften
Blog
Pandelamper til den mørke tid

Del med dine venner…Det kan være svært at arbejde udenfor i de mørke perioder af vinterhalvåret især, når dagene er væsentlig kortere. Min mand arbejder hver dag udenfor, og er ofte stukket af hjemmefra i den tidlige morgen. Jeg har derfor købt en pandelampe på Batteribyen til ham i adventsgave, …

plakat til boernevaerelset
Blog
Plakatens populære tilbagevenden

Del med dine venner…Før i tiden var plakater forbundet med hysteriske teenagepiger, der havde tapetseret de skrå vægge med sine store idoler fra film- og musikverdenen, men plakater har den seneste tid vundet stor popularitet og indpas i mange danske hjem. Det er heller ikke gået min næse gået forbi …