På vej ind i havesæsonen

haveprojekter
Blog

Så er der ikke længe til, at vi for alvor er ved at træde ind i havesæsonen. Det betyder derfor også snart at den står på havearbejde, og herunder de hårde pligter som at klippe hæk, slå græsset, vande blomster og ikke mindst få fjernet ukrudt. Eftersom det er mange måneder siden, at vi gik efteråret i møde, har jeg ikke helt styr på mine haveredskaber. Derfor lavede jeg et grundigt tjek her i weekenden, og gennemgik diverse redskaber og værktøjer for evt. mangler. Til min store overraskelse spillede fleste ting faktisk, og jeg mangler blot at købe et Bosch batteri til min hækkeklipper samt en ny løvrive, da skaftet er knækket.

Gennemgang af udstyr

Der findes mange haveopgaver, så derfor har jeg også meget udstyr der fylder alle kvadratmeter i mit lille skur. Der er mange forpligtelser forbundet ved at have en stor have, så derfor skal jeg hyppigt både klippe hæk, slå græsset, fjerne ukrudt, klippe kanter, vande blomster og bede samt passe køkkenhaven.
I redskabsskuret finder du derfor flere elværktøjer som en plæneklipper, hækkeklipper, kantklipper og løvsuger – alle fra Bosch i øvrigt, som er min foretrukne leverandør af gør-det-selv værktøj. Derudover har jeg vandkander, liggestole, parasol, løvrive, kost og andre mindre haveredskaber.

Som jeg nævnte, så mangler jeg desværre et Bosch batteri til hækkeklipperen, og det er desværre sådan at du ikke bare kan bruge de andre batterier til værktøjet, selvom det er fra samme producent. Der er nemlig forskel på volt (V) og ampere (Ah) i det enkelte batteri. Afhængig af værktøjet så skal man kigge på et 12V, 14V, 18V og 36V med en varierende Ah på mellem 1,5 – 6 Ah. Da plæneklipperen bruger en anden størrelse måtte jeg derfor på udkig efter et nyt, og her gjorde jeg så et fantastisk kup i weekenden.
På Batteribyen fandt jeg et lækkert 36V 4,0Ah lithium batteri, som passede perfekt til mit værktøj. Grundet vi ikke rigtig er i sæson havde jeg mulighed for at gøre en god handel på batteriet. Til omkring de 1.000 kr. er jeg blevet gjort køreklar til sæsonens første hækkeklipning. I forhold til løvriven som desværre knækkede ved skaftet i sommer, så har jeg ligeledes gjort et røverkøb ve d mit lokale byggemarked.

Dette års haveprojekt

Hvert år bygger jeg på i min have, og i år er ingen undtagelse. Jeg kunne godt tænke mig at udvide min køkkenhave, hvor der pt. er plads til at gro gulerødder, løg og kartofler. Helt konkret ville det være fedt at bygge på med agurker og aubergine, så jeg er godt dækket ind på grøntsagsområdet. De seneste år er jeg gået over til en lidt sundere livsstil, hvor grøntsager og økologi vægter højt i min hverdag.

økologiske-grøntsager-fra-min-egen-have

Derudover vil jeg også for børnenes skyld gerne have lidt flere legeredskaber som f.eks. sandkasse, gyngestativ og lignende. Jeg tænker at der er plads til en sandkasse tæt op af mine rododendroner, hvor det vil skabe et lille hyggehjørne i haven. Blomster og bede er selvfølgelig også et område der skal bygges på, men jeg har dog ikke gjort nogle overvejelser endnu om, hvilke nye blomster og planter der skal sås.

Hvis du har nogle idéer eller indspark til, hvilke tiltag jeg kan gøre mig så skriv endelige i kommentarfeltet. Det kan også blot være dine egne projekter, som jeg måske kan få lidt inspiration fra.

 

Blog
Fodboldmål til Haven – Gør Din Baghave til et fodboldparadis

Del med dine venner…FacebookGoogleTwitterLinkedinEmailPinterestDrømmer du om at omdanne din baghave til et fodboldparadis, hvor sjov, motion og familiehygge går hånd i hånd? Overvej at tilføje et fodboldmål til din have! Fodboldmål er ikke kun for de professionelle baner; de kan også være en fantastisk tilføjelse til din private have. Udeleg …

Blog
Isvogn: Sæt kulør på dine arrangementer med frisk is

Del med dine venner…FacebookGoogleTwitterLinkedinEmailPinterestAt tilføje en isvogn til arrangementer kan virkelig bringe liv og glæde for dine gæster. Men hvad er en isvogn, og hvordan kan den gøre dit event endnu mere mindeværdigt? Lad os udforske verden af isvogne og de spændende muligheder, de bringer med sig. Hvad er en …

Blog
Måtter med logo til virksomheder: Effektiv branding og beskyttelse

Del med dine venner…FacebookGoogleTwitterLinkedinEmailPinterestEt godt førstehåndsindtryk er afgørende for enhver virksomhed. Når kunder og samarbejdspartnere træder ind i dit indgangsparti, ønsker du at imponere dem med professionalisme og et velplejet udseende. Her kommer måtter med logo ind i billedet som en kreativ og effektiv brandingløsning. For med en måtte med …