X
    Categories: Blog

Terrassebrædder og herregårdssten

Som du nok kan gætte ud fra overskriften, så skal jeg igang med, at lave ny terrasse. Min kone og jeg har lige købt nyt sommerhus. Det står for det meste flot og er i super god stand, både indvendigt og udvendigt. Det eneste der trænger til en kærlig hånd, er terrassen. Lige nu er der en stenterrasse, som er i rigtig dårlig stand. Stenene er ødelagt og skæve, terrassen ligner mest af alt, noget der har været ude for et jordskælv. Derfor besluttede jeg mig for, det skulle være mig første byggeprojekt i vores nye sommerhus.

Planen er jeg først river hele den nuværende stenterrasse op og får smidt alle de gamle sten ud. Efterfølgende skal der lægges nyt grus fundament. Oven på det nye fundament, vil jeg bygge en ny træterrasse, som skal ende med et trin ned, til en ny stenterrasse bestående af herregårdssten. Den nye terrasse jeg vil bygge, bliver en smule større end den gamle, men i to plan. Der kommer til, at være overdækket over træbrædderne, også vil stene være frie da de bedre kan holde til vejret. En anden smart ting ved, både at have træ og sten er stenene er mere forsvarlige at grille på. Vi er store tilhængere af at grille, hele året rundt, derfor får vi det bedste af to verdener, ved at dele vores nye terrasse på den måde.

Planen er trædelen skal være terrassebrædder trykimprægneret og sten delen skal være herregårdssten. De trykimprgægnerede terrassebrædde er super nemme, at arbejde med og ser samtidigt rigtig godt ud. Det kalder jeg for win/win. Når det kommer til stenterrassen, er herregårdssten mit favoritvalg. De er billige og man kan få dem i mange forskellige farver, som man også selv kan blande og lave mønstre af. Jeg har købt alle mine materialer, bl.a. herregårdsstten på tilbud, hos lavpristræ, som en tømmerhandel og byggemarked. De har et kæmpe udvalg af billig herregårdsten, derfor var det oplagt, at bruge dem.   

Vi er klar til sommeren

Når vores nye terrasse snart er færdig, så er vi for alvor klar til, at holde sommerferie i vores nye sommerhus. Det er noget jeg personligt selv, har set meget frem til. Selvom jeg ikke engang er færdig med mit byggeprojekt endnu, har jeg allerede et ny projekt i tankerne. Den bageste del af huset, er dårligt isoleret. Det betyder der i vinterhalvåret, er ekstremt koldt nede i den ende. Så der skal lægges ny isolering, så når vi har første vinter deroppe, behøves vi ikke, at fryse ihjel. Heldigvis har vi god tid nu, hvor sommeren står for døren, går der heldigvis lang tid, før det bliver koldt igen.

Står du selv og er igang med et tømmer- eller byggeprojekt, så vil jeg råde dig til at kigge forbi lavpristræ. De har 4 butikker beliggende på sjælland. Du kan med fordel også handle på deres hjemmeside, hvor de også har kæmpe udvalg af diverse byggematerialer.

admin:
Related Post