Lækker udendørsbelysning til vintermånederne

udendørslamper-til-om-vinteren
Blog

Desværre er vi rendt ind i den mørke periode af året, hvor sollyset ikke er eksisterende før du tager på arbejde, og efter du er kommet hjem. I din bolig kan lys og lamper være med til at skabe en stemning og atmosfære, der gør dig glad. Det gælder også for udendørslamper og belysning, for findes der noget mere trist end at skulle stå og rode efter nøgler i mørket mens du hundefryser?

Udnytter du mulighederne med god belysning, så kan du blive imødekommes af varme og hygge, når du kommer hjem fra en lang dag på jobbet. I dette blogindlæg vil jeg prøve, at komme med nogle tips og tricks til, hvordan du kan bruge udendørslamper i din have og boligindretning. Derudover præsenterer jeg også nogle flotte designer lamper, som jeg selv har haft et kig på til min have.

Udendørslamper ved hoveddøren

Hoveddøren er et af de vigtigste steder at have lys – ikke blot for dine gæsters skyld, men også for dig selv.
Med en god udendørslampe hængende over døren, så vil man nemt kunne se både hus nr., ringeklokke, navneskilt og ikke mindst nøglehullet. Det gør det først og fremmest lettere for dig selv at låse dig selv ind, men både postmanden og dine gæster vil føle sig mere velkommen.

Der er også meget der taler for, at belysning henover din hoveddør vil gøre det mindre attraktivt for en indbrudstyv at prøve og indtrænge dit hjem.

Havelåge og stier

Har du en lang sti eller gang op til din hoveddør, så kan det være en god idé at opsætte udendørslamper, der kan belyse disse områder. I vintertiden kan der let blive glat på fliser, og har du mange fliser eller høje trin, så kan du let falde, hvis du ikke kan se noget i mørket. Især gæster som ikke kommer så tit hjemme hos dig, vil ikke være lige så bekendte med ujævnheder og glatteoverflader.
Udendørslamper kommer i mange former, og du vil både kunne opsætte belysning i jorden, på stativer eller monteret fast på pæle og vægge.

Carporten

Et andet vigtigt sted at lyse op er din carport, da du har brug for lys, så snart lygterne på din bil bliver slukket. Derudover er det ligeledes med til at holde de langfingrede banditter væk fra din bil.

Især ved carporten kan det være en god idé at installere lyssensorer/lysfører. Der findes 3 forskellige typer inden for denne kategori:

  • Bevægelsesfølere
  • Lysfølere
  • Tidsindstillet følere

Navnene siger sig selv – bevægelse aktiveres, når der registreres bevægelse eller varme. Lysfølere slukker automatisk, når solen står op, og tænder igen når den går ned. Ved en tidsindstillet føler så styrer du selvfølgelig selv, hvornår at du vil have aktiveret dine lamper udenfor.

Udendørslamper og belysning

Der findes rigtig mange flotte designer udendørslamper, som du kan skabe den rette belysning med. Jeg har lavet et udpluk af nogle af mine yndlings lampedesigner og kigget nærmere på nogle af deres unikke modeller, som kan anvendes til udendørsbrug. På AndLight.dk finder ud et komplet overblik over udendørsbelysning, som kan indgå i enhver moderne have.
De har et rigtigt pænt udvalg af de mest luksuriøse lampebrands til overkommelige priser.

Lightyears

Lightyears og i særdeleshed HL 410W væglampen, der er designet af Henning Larsen er helt eminent. Lampen har et romantisk udtryk med en flot kobberfarvet skærm, og er derfor det perfekte match til dig, som ønsker en funktion, men flot udendørslampe. Den er ideel at hænge op ad væggen på enten dit hus eller carport.

lightyears hl 410w væglampe

Lampe Gras

Franske Lampe Gras er en af mine favorit designere til indendørsbelysning, men de har skam også et pænt udvalg af lamper, som du kan bruge udenfor. Deres Lampe Gras 304 XL væglampe som kan købes i både sort og kobber rå, er virkelig utrolig smuk. Ligesom Lightyears HL 410W så er denne lampe velegnet til at hænge op ad en solid væg. Endvidere er N304 XL også justerbar i hangen, og du kan derfor tilpasse belysningen alt efter behov.

lampe gras 304 xl udendørslampe i mat sort og kobber rå

In the tube

In the tube har nogle meget alsidige og funktionelle lamper, som både kan anvendes som væglampe, loftslampe, pendel, udendørslampe og badeværelseslampe. In The Tube 500 i gulv der ses længere nede, er lavet i materialet borosilikat glas, aluminium, rustfrit stål og silikone, hvilket gør det til en meget robust og hårdfør lampe. Den kommer i flere forskellige længder og farver, så du vil helt sikkert kunne finde en variant, der passer til dit hjem.

in the tube 500 væglampe i guld

Royal Botania

Royal Botania er en anden prominent designer af fede lamper til udendørsbrug. Deres Lighthouse model er en fin lille kvadratiske pæl, som kan stå for sig selv. Den kan købes i både granit og træ.
Den er ideel til den lange sti i haven, hvor du ikke har mulighed for at montere lys tæt op ad en væg.
royal botania lighthouse granit udendørslampe

En anden fin sag er deres Q-bic med to lamper på en lille søjle. Udendørslampen er blot 30 cm høj, så den er perfekt, hvis du går efter lidt mindre iøjnefaldende belysning.

royal botania q-bic double udendørslampe

CPH Lighting

Den sidste udendørslampe jeg vil tage et kig på er Eggy Pop Out fra CPH Lighting. Dette er klart min favorit, da den har et helt unikt design, som skiller sig ud fra mængden. Derudover er det et meget behageligt lys, som skaber en hyggelig atmosfære i om aftenen. Se den herunder:

cph lighting eggy pop out

 

Nogle andre udendørslamper, som jeg bør kende til?

Låsesmed
Blog
Hvad laver en låsesmed? 

Del med dine venner…FacebookGoogleTwitterLinkedinEmailPinterestEn låsesmed er en person, der beskæftiger sig med at reparere, installere og vedligeholde låse. De fleste låsesmede udfører også nøglekopiering, udskiftning af låsecylindre og andre tjenester, der vedrører adgang, sikring, åbning og aflåsning. Låsesmede har typisk en baggrund i mekanik eller elektronik, og de fleste låsesmede …

Algebehandling af træterrasse
Blog
Forstå de forskellige typer af algebehandling 

Del med dine venner…FacebookGoogleTwitterLinkedinEmailPinterest ​​​Der findes flere forskellige typer af algebehandling. Fælles for netop algebelægninger, mos og skidt er, at de både er grimme og til gene, men også at de kan være til skade for tag og fliser når frosten bider. Uønskede alger og grønne pletter på dine vinduer, dit …

Blog
Forny garderoben med lækre sommeroutfits

Del med dine venner…FacebookGoogleTwitterLinkedinEmailPinterestSommeren er bestemt ikke over endnu. Derfor er det ikke for sent at spice garderoben op med et par lækre sommer styles. Sommeren har virkelig været god ved os i år, og det ser ikke ud til at det stopper. Sol og varme skyller ind over Danmark, …