Udlejning af bolig, kræver overblik over din lejekontrakt

Udlejer underskriver lejekontrakt
Blog

Som udlejer er det ikke lovpligtigt, at have en lejekontrakt på skrift. Et mundtlig lejeaftale, er lige så bindende som en skriftligt. Alle jurister anbefaler dog på det kraftigste, at du som udlejer, har en lejekontrakt på skrift. Der er langt større usikkerhed og risiko forbundet med en mundtlig kontra en skriftlig lejekontrakt. Med en skriftlig lejekontrakt har du som udlejer, altid mulighed for at bruge den, hvis der skulle opstå uenighed om noget.

Det er langt fra alle udlejere, der har styr på lejeret. Derfor anbefales det, at søge juridisk rådgivning. Glitnr.com har flere uddannede lejeretjurister, som kan rådgive og vejlede dig igennem lejekontrakten, ved udlejning af bolig. Det fritager dig for, at bruge ressourcer på, at sætte dig ind i lejeret og hvad der præcis skal tages højde for. Ydermere er du sikker på, din lejekontrakt tilgodeser de faktorer der er er vigtige for dig.

Fordele ved juridisk rådgivning

Glitnr’s jurister kan hjælpe dig med, fastsættelse af husleje. Det er vigtigt der er overensstemmelse mellem dig, som udlejer og dit lokale huslejenævn. Rådgivningen er med til at sikre dine interesser bliver tilgodeset og du ikke ender op med en ufordelagtigt lejekontrakt i forhold til lovgivningen om lejeret. Det kan også være, du bliver nødsaget til, at gennemføre en huslejestigning. Men de færreste ved, hvordan en varsling af huslejestigning egentlig foregår og hvad der er tilladt. Hvis ikke det står i lejekontrakten, at der kan forekommer huslejestigninger under visse omstændigheder, er det ikke tilladt. Det er endnu en god grund til, at have haft en jurist ind over udfærdigelsen af kontrakten fra start.

Hvad hvis du har lejet ud til erhverv? Få er klar over, der gælder helt andre regler og krav til en lejekontrakt, når der er tale om udlejning til erhverv. Det kan man som udlejer, nemt komme galt afsted med, hvis ikke man har styr på kontrakten. Ydermere når det kommer til opsigelse af et erhvervslejemål gælder der ligeledes andre regelsæt. Derfor kan det ikke understreges nok vigtigheden, af at have helt styr på den juridiske del. Hvis ikke du har det, så gør du klogt i, at kontakte specialister på området, som Glitnr.

En værdifuld investering

Det er med garanti den bedste investering du kan lave som udlejer, at købe rådgivning til hjælp med udfærdigelsen af lejekontrakten. Specielt når du holder det op mod, hvad det kan ende med at koste dig, hvis ikke du har styr på det. Alt hvad der kan være af undtagelser, skal der være taget højde for. Og det kan der kun blive ved hjælp fra en jurist, hvis ikke du selv er ekspert på området. Der findes utallige eksempler på, hvor det er gået galt også for dem, der tror de har styr på det. Så det var lige en lille heads up her til slut.

 

Låsesmed
Blog
Hvad laver en låsesmed? 

Del med dine venner…FacebookGoogleTwitterLinkedinEmailPinterestEn låsesmed er en person, der beskæftiger sig med at reparere, installere og vedligeholde låse. De fleste låsesmede udfører også nøglekopiering, udskiftning af låsecylindre og andre tjenester, der vedrører adgang, sikring, åbning og aflåsning. Låsesmede har typisk en baggrund i mekanik eller elektronik, og de fleste låsesmede …

Algebehandling af træterrasse
Blog
Forstå de forskellige typer af algebehandling 

Del med dine venner…FacebookGoogleTwitterLinkedinEmailPinterest ​​​Der findes flere forskellige typer af algebehandling. Fælles for netop algebelægninger, mos og skidt er, at de både er grimme og til gene, men også at de kan være til skade for tag og fliser når frosten bider. Uønskede alger og grønne pletter på dine vinduer, dit …

Blog
Forny garderoben med lækre sommeroutfits

Del med dine venner…FacebookGoogleTwitterLinkedinEmailPinterestSommeren er bestemt ikke over endnu. Derfor er det ikke for sent at spice garderoben op med et par lækre sommer styles. Sommeren har virkelig været god ved os i år, og det ser ikke ud til at det stopper. Sol og varme skyller ind over Danmark, …