X
    Categories: Blog

Valg af trampolin

Mængden af timer jeg har brugt på en trampolin, kan ikke tælles. Da jeg som barn, endelig fik en trampolin med mine søskende, brugte vi resten af sommeren på bare at hoppe, lege og øve spring på den. Det var både sundt, sjovt og vi fik øvet en masse spring, som vi senere kunne bruge, da vi kom på efterskole og kunne springe i stortrampolin.

Havetrampolinen vi havde derhjemme, var rund og nedgravet. På den måde var den både let at komme af og på, og mere sikker at øve de lidt vildere spring på. Utroligt nok, er hverken jeg eller nogle af mine to søskende nogensinde kommet alvorligt til skade, eller har brækket noget i forbindelse med at hoppe på trampolinen. Det tror jeg især skyldes, at trampolinen har været gravet ned, så vi ikke er faldet så langt ned, når vi røg ud over kanten. Det kan hurtigt gå galt, hvis man både falder trampolinens højde + springets højde, ned. Derfor vil jeg også altid anbefale at grave havetrampoliner ned.

Når du skal købe havetrampolin, skal du være opmærksom på nogle ting, inden du beslutter dig for hvilken du vil have. Jeg har samlet en liste over dem her:

  •        Rund eller firkantet trampolin
  •        Nedgravning
  •        Sikkerhedsudstyr
  •        Størrelse

Rund eller firkantet trampolin?

Det første du skal beslutte dig for, er om du vil have en rund eller en firkantet trampolin. Begge typer af trampoliner har fordele og ulemper, som du skal overveje først.

–        Rund trampolin

En rund trampolin er den mest sikre af de to. Grundet den runde form, er trampolinen lige bred, uanset hvor du hopper på den. Det gør det sværere at hoppe ud over kanten og slå sig. En ulempe ved runde trampoliner er dog, at de er lidt sværere at hoppe lige så højt på. Det skyldes at diameteren mellem fjedrene er høj, sammenlignet med firkantede trampoliner. Så hvis der er behov for at lave høje eller store spring, kan det være svært på en rund trampolin. Desuden, skal man aldrig forsøge at lave spring, der overstiger sine evner.

–        Firkantet trampolin

En firkantet trampolin er bedst beregnet til en eller to personer. Dog kan der godt være flere, hvis du vælger en af de større modeller. De firkantede trampoliner har en kortere diameter mellem fjedrene, hvilket gør, at de er ideelle til høje og tekniske spring. Ulempen ved en firkantet trampolin er, at man let kan ryge ud over kanten og slå sig. Derfor er det ekstra ideelt at grave den ned eller købe et sikkerhedsnet til trampolinen. Til sidst skal det dog også nævnes, at man selvfølgelig aldrig skal forsøge at udføre spring, over sine evner.

Nedgravning

Generelt er det altid smart at grave sin trampolin ned. Det hæver sikkerheden væsentligt, og gør trampolinen nem at komme af og på – selv for de mindste. Nogle trampoliner er endda specielt lavet til nedgravning. Desuden, har trampolinen heller ikke lige så nemt ved at flyve væk under storm og orkan, når den er gravet ned. Hvis det blæser meget, anbefales det selvfølgelig stadig, at binde trampolinen fast. Dette er dog også nemmere, når trampolinen er gravet ned.

Hvis du selv står for at grave trampolinen ned, skal du huske at tænke på luftgennemstrømningen. Hvis luften ikke kan komme hurtigt nok ud af hullet under trampolinen, bliver trampolinen hård at hoppe på, og man kan ikke længere hoppe lige så højt.

Sikkerhedsudstyr til trampolin

Ulempen med nedgravning af trampolinen er dog, at man skal grave et stort hul i haven. Hvis man gerne vil undgå dette, kan man med fordel købe et sikkerhedsnet til trampolinen. På den måde slipper du for at have et stort hul i haven, samtidigt med at børnene sikkert kan hoppe rundt. Du kan også købe kantpuder med ekstra skum, så du minimerer risikoen for skader ved fald på fjedre eller rammen af trampolinen.

Pleje af trampolinen

Hvis du gerne vil bevare trampolinen i mange år, er det en god ide at pille dugen af trampolinen om vinteren, eller pakke hele trampolinen sammen. Trampolindugen har ikke særligt godt af sne og frost, og rammen kan komme til at ruste, hvis det får lov at regne ned i rørene. Hvis ikke du har mod på at skille og samle trampolinen hvert år, kan du også købe et cover til trampolinen, der kan beskytte mod regn, sne og slud.

Hvis din trampolindug bliver rådden, eller syningerne går op, kan du også købe en ny dug at skifte den ud med.

Hvor køber du en trampolin?

Jeg kan varmt anbefale, at handle hos Ude-leg.dk, da de har et stort udvalg af både firkantet, runde og nedgravet trampoliner. Jeg har tit handlet hos dem, når jeg har skulle bruge nye legeredskaber til haven. Upåklagelig service niveau, som det også kan læses på deres Trustpilot.

Knus Sofie

admin:
Related Post