X
    Categories: Blog

Hemmeligheden bag Amarone

Man skal ikke vide meget om vine, for at vide at en Amarone er en god vin, man ikke går helt galt i byen med. En Amarone passer til de fleste middagsretter og man kan være sikker på, at den nok skal falde i god jord hos gæsterne.

 

Hvad er så hemmeligheden bag den karakteristiske mørkerøde  vin og hvorfor er det netop denne vin som folket elsker? og som vi vinelskere ikke kan modstå?

 

Fremstilling af Amarone vin

Der  er som sådan ikke noget anderledes ved fremstilingen af Amarone vin – sammenlignet med andre vine. Der hvor hemmeligheden virkelig kommer til udtryk er nærmere klimaet kombineret med valget af druesorter og blandingsforholdet.

Amaronen som produceres i Verona, Italien, så høstes druen tidligere i modningsfasen, dette kommer også til udtryk i tørringsfasen, hvor druerne ligger til tørre i op til fire måneder. Efter den lange tørre tid, opnår druen et ualmindeligt højt alkoholniveau og et lavt niveau af sukker.

Det helt specielle ved fremstillingen af Amaronen, er at tørretiden udtømmer druen for ca. 40% væske, hvilket betyder at der skal bruges flere druer til en enkelt flaske end normalt. Når en flaske er produceret, skal den ligge i minimum 2 år, før den sendes ud på markedet, netop denne type vine lagres i længere tid en andre vine.

 

 

 

 

 

 

 

admin:
Related Post